ZGAGA

About me, non-profit projects and fundraising

Človek, ki mi je to rekel, bo čez slabo uro nastopil na odru Jazza Cerkno. To sem si tako močno zapomnila, ker sva se srečala v zame prelomnih časih. Pod srcem sem nosila prvo dete in z možem sva resno razmišljala, da se vrneva v Cerkno, kjer je najin pravi dom.
Vrniti se domov, pustiti službo, sploh v blaženem stanju, je bilo precej tvegano. Vrniti se v kraj, kjer je malo visokoizobraženih, ki so najpogostejši konzumenti tistega, kar ponujaš. Vrniti se v kraj, kjer lahko drugače misleče prešteješ na prste svojega telesa. Vrniti se v kraj, ki ga imaš rad. Vrniti se v kraj, kjer je mir in kjer je sosed sosedu sosed.
Toliko plusov, še več minusov, a odločitev po srečanju z Zlatkom Kavčičem pade. Če si dober, preživiš, mi reče in mi da novo usmeritev – postati dobra v tem, kar delam.
Od tistega dne imam začrtano to pot in mogoče mi jo nekoč uspe prehoditi. Kdaj se zdi, da je še dolga, kdaj ne. Dober ne postaneš čez noč.
Tisto leto sva začela urejati hišo in se počasi preselila Domov. Po skoraj 9ih letih na glas povem, da mi ni žal. Vse poteka tako, kot mora. Lepo in radi se imamo, veliko časa smo skupaj in v naravi. Dela vedno dovolj, kdaj celo preveč.
Mogoče tudi zato, ker ima Zlatko prav.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: